Sydän talvessa.

Niin koitti vihdoin talvi etelään. Vuosi aloitettu varsin kevyellä harjoittelulla (onhan kesään vielä aikaa!), mutta kuitenkin pyrkien monipuolisuuteen niin lajien kuin tehojen osalta. Hiihto, tuo lajeista jaloin ja lähinnä sydäntä, saa osakseen suurimman huomion näin sydäntalvella. Uintia pyrin vetämään kaksi treeniä viikossa, keskittyen lähinnä tekniikkaharjoituksiin, ei niinkään uintimatkaan. Juoksusta luulen, että ns. ylläpitävä tyyliin kerran viikossa tunti tai jotain riittäisi itselleni? En tiedä? Ehkä? No pääasia, että pitää jonkinlaisen rungon ja järjen mukana kaikessa tekemisessä.

Viime lauantaina Pajulahden treenirinki (johon kuulun) kokoontui hiihdon ja nimenomaan tekniikoiden äärelle. Kyllä tuntui upealta saada oikeasti hyvää ja varsinkin kuntoilijan näkökulmasta selkeää opetusta niin perinteisen kuin vapaan eri tekniikoista. Kiitos Tomi Karttunen ja Pajulahti! Se on jännä huomata kuinka sitä uudelleen ja uudelleen voi innostua  hiihdosta ja kyllä tekniikkaharjoitukset lajissa kuin lajissa ovat paikallaan myös meille tavallisille kuntoilijoille. Vapaan hiihdossa täytyisi malttaa ja tehdä ihan aikuisten oikeasti rauhallisia ja kevyitä PK-lenkkejä. Itselle tyypillinen heti sykkeet tappiin ja pää sekä paita märkänä ei pidemmän päälle palvele kestävyyttä ajatellen. Perinteisellä tyylillä on ehkä aavistuksen helpompi pitää vauhdit ja sykkeet matalina, rasvaa hitaasti poltellen.

Pogosta jää ikävä kyllä tänä vuonna väliin, mutta Finlandia mahtuu kalenteriin ja ehkä jokunen ”hulluttelu” kylänmiehien kanssa? Niistä myöhemmin … Tulevana viikonloppuna X-tri Lahden treenipäivä Pajulahdessa, vähän uintii, lihaskuntoo ja jos joogaa uskaltaisi kokeilla? Uskon, että näillä eväillä mennään pitkälle kevääseen ja kesällä otetaan miehestä mittaa, vaikka nyt sydän sykkii talvelle.

 

Iloa ja jaksamista talven keskelle.hiihto Jarno1-0.00.05.60 Pajulahtihalli juoksu edestä-0.00.06.05

KommentoiEi kommentteja.

Muista kirjautuminen
Unohtuiko salasana?
Luo oma blogi  Seuraava blogi